" A r b o z o r g   d i e   w e r k t ! "
 

Zoeken

    

Adoptiekeuring

Voor een adoptiekeuring in verband met de medische verklaring voor adoptie kunt u ook bij SMS bv terecht. De KNMG heeft een richtlijn (puntenlijst) geschreven voor de afgifte van een medische verklaring voor adoptie. SMS bv voert de adoptiekeuring (medische keuring voor adoptie) volgens deze lijst uit.

Toelichting door de kinderbescherming op de keuring van de aspirant adoptiefouders:

Een kind dat geadopteerd wordt is een kwetsbaar kind. Het heeft in zijn jonge leven vaak al heel veel meegemaakt. De eigen ouders zijn er niet meer of ze kunnen niet voor het kind zorgen. Vaak gaat het om kinderen met traumatische ervaringen of om kinderen met een handicap. Het kind komt in een ver land terecht, in een onbekende cultuur, bij ouders die de eigen taal niet spreken, zijn herinneringen niet delen, niet weten hoe het kind tot dan toe is opgevoed.
Zo’n kind verdient bescherming. Daarom maakt een gezinsonderzoek door de Raad voor de Kinderbescherming altijd deel uit van de procedure voor adoptie. Een onderdeel hiervan is de adoptiekeuring.

Uw gezondheid

Om te beginnen moet u, naar waarheid, een gezondheidsverklaring, de adoptiekeuring, laten invullen door een onafhankelijk arts. Op deze verklaring staan niet alleen vragen over uw lichamelijke gezondheid, maar ook over mogelijke psychische problemen. Uw gezondheid of uw psychische gesteldheid mag namelijk geen risico vormen voor het kind. Het zou voor het kind bijvoorbeeld een ramp zijn als het na zijn biologische ouders ook zijn adoptieouders voortijdig zou verliezen. Maar ook als uw ziekte of handicap te veel aandacht vraagt, kan dat nadelig zijn voor het kind. Zo nodig kan de raadsonderzoeker, met uw toestemming, nadere informatie opvragen bij uw behandelend arts of hulpverlener over de inhoud van de adoptiekeuring.
bron: www.kinderbescherming.nl

Afspraak maken:

via het webformulier of
telefonisch met ons secretariaat: 046 - 43 61 333

Locaties:

Op de volgende locaties kunt u meestal binnen twee weken terecht:
Sittard, Gezondheidscentrum Beter Gezond, Linde 16, 6131 GG (tegenover Nettorama)
Eindhoven, Regus Central Station, Fellenoord 130, 5611 ZB (nabij Media Markt)
Tilburg, Regus Central Station, Hart van Brabantlaan 12-14-16, 5038 JL (bij Brabants Dagblad)
Nijmegen, Regus City Center, Jonkerbosplein 52, 6534 AB (toren 52 degrees, naast NXP)

Voor een routebeschrijving, klik hier

In overleg en onder voorwaarden zijn ook andere locaties mogelijk:

onder andere: Hilversum, Zwolle, Groningen, Den Helder
of úw locatie!

Secretariaat