" A r b o z o r g   d i e   w e r k t ! "
 

Zoeken

    

Beeldschermonderzoek

Het gezichtsvermogen (visus) voor dichtbij zien, gaat met het stijgen van de leeftijd onvermijdelijk achteruit. Beeldschermwerkers kunnen hierdoor last krijgen van oogklachten, zoals oogvermoeidheid. Een ander risico is verslechtering van de werkhouding. Met als gevolg klachten aan nek en schouders.

Hoe werkt het?

Het beeldschermonderzoek richt zich op beeldschermwerkers om na te gaan of zij wel de juiste bril dragen of juist een bril nodig hebben. Dit wordt gemeten op een afstand van 5 meter, 60 cm en 35 cm. Het onderzoek word uitgevoerd met behulp van de door Groeneveld ontwikkelde en gepatenteerde Fits! Indicator volgens het ontwerp van het Instituut voor Zintuigfysiologie TNO.

Voor wie?

Het beeldschermonderzoek is voornamelijk bedoeld voor mensen die minstens twee uur achter elkaar met een beeldscherm werken en/of 40 jaar en ouder zijn. Ook richt het onderzoek zich op werknemers die brildragend zijn en/of klachten hebben met het gezichtsveld.

SMS bv voert dit onderzoek vlot, vakkundig en zorgvuldig uit. Na het onderzoek kan elke individuele werknemer de werkhouding verbeteren en heeft een persoonlijk advies over het gebruik van een beelschermbril.

Secretariaat