" A r b o z o r g   d i e   w e r k t ! "
 

Vaccinaties

Zoeken

    

Vaccinaties

Vaccinatie, ook wel inenting, is een middel om mensen te beschermen tegen ernstige infectieziekten. Het afweersysteem wordt getraind op te treden tegen bepaalde ziekteverwekkers. Uw medewerkers dienen goed beschermd te zijn tegen alle invloeden van buitenaf. Voor uw bijdrage aan preventie kan SMS bv u naast persoonlijk en deskundige ondersteuning op maat met werkbare adviezen ook de vaccinaties snel en adequaat uitvoeren.

De meest bekende vaccinatie is de griepprik of griepvaccinatie.
Als werkgever kunt u een bijdrage leveren aan uw eigen preventie van griep in uw bedrijf. Het effect van zo’n (vrijwillige) vaccinatie in uw bedrijf is echter niet met zekerheid op voorhand te voorspellen.

Uit ervaringscijfers blijkt echter dat het preventief vaccineren van (gezonde) medewerkers een daling van het verzuim teweeg brengt. Dit is meetbaar in het aantal verzuimmeldingen en het aantal verzuimdagen met “griep” als oorzaak. Daarbij blijken de kosten van het vaccineren van het personeel op te wegen tegen de kosten van de verplichte loondoorbetaling bij verzuim in het griepseizoen.

Het aanbieden van een griepvaccinatie aan het personeel blijft natuurlijk een lastige overweging die samen met de personeelsvertegenwoordiging of ondernemingsraad gemaakt wordt. SMS bv kan u onafhankelijk, deskundig, persoonlijk en op maat bijstaan en begeleiden bij het inschatten van de factoren die in uw bedrijf een rol spelen en het nemen van een beslissing.

Secretariaat