" A r b o z o r g   d i e   w e r k t ! "
 

Zoeken

    

Glasvezel


22-01-2015 - De aansluiting op het glasvezelnetwerk is een feit! Door de toename van de hoeveelheid data die tussen de server(s), secretariaat en de bedrijfsarts(en) wordt uitgewisseld, ontstond veel vertraging en zelfs time-outs van e-mailberichten. Dat behoort met glasvezel nu tot de verleden tijd.


De snelheid van het internet blijkt steeds belangrijker voor een goede dienstverlening. De oude koper-aansluiting van onze internetaansluiting leverde maximaal 14 Mbit/s aan download en 0,9 Mbit/s aan upload. Daarnaast bleek de koperaansluiting in de straat gebreken te hebben. Onbezorgde e-mail berichten werd hierdoor verklaard. Vlak voor Kerst 2014 is de kabel van de netbeheerder nog opgegraven en gerepareerd. Maar voor onze dienstverlening is dit onacceptabel en kunnen ons geen onderbrekingen van de communicatielijnen permiteren. We willen ons namelijk blijven onderscheiden in een goede prijs/kwaliteitverhouding, waarbij snelheid en flexibiliteit essentiëel is!

Gelukkig kunnen we nu overstappen op het glasvezelnetwerk. Daarvoor moet intern de nodige apparatuur en instellingen aangepast worden om ook daadwerkelijk te kunnen profiteren van hogere down- en upload snelheden.
Veiligheid blijft daarbij ook hoog in ons vaandel staan, want de data die we beheren mag nooit in handen van onbevoegden komen. Dat is vanaf de oprichting van de onderneming al een speerpunt in het beleid geweest en zal het ook altijd blijven.

De eerste ervaringen van de "upgrade" zijn erg positief. Je merkt gewoon de snellere response op muisklikken, hetgeen een verademing is en direct merkbaar in de communicatie van de verschillende applicaties tussen de server(s), secretariaat en bedrijfsarts(en). Dat scheelt een hoop tijd, ergernis en stress!

Afhankelijk van de stabiliteit en de performance van de verbinding(en) die we de komende weken gaan meten, is het van belang dat andere hard- en software ook up-too-date blijven. Daarvoor zijn op termijn weer een aantal investeringen nodig, die voorlopig nog achter de hand gehouden worden om op termijn in te zetten.

De stabiliteit en continuïteit van het netwerk is van veel factoren afhankelijk. De aansluiting op glasvezel kan nu in ieder geval geen belemmering meer zijn! 

Secretariaat