" A r b o z o r g   d i e   w e r k t ! "
 

Dossiers Medisch

Zoeken

    

Zwachtelen, verbandleer

Regelmatig komen medewerkers bij ons op consult met een aangebrachte zwachtel om de pols, de knie, of een enkel. Het valt daarbij op dat de functie van de zwachtel niet tot zijn recht komt, doordat deze niet goed is aangebracht. Logisch dat je na enkele dagen toch even wil douchen. Maar dan moet die zwachtel weer aangebracht worden en dat is lastig!

Vaak zijn onze spreekuren te kort om naast het onderzoek ook nog uitgebreid instructie te geven over het op de juist manier aanbrengen van een zwachtel. Daarom is gezocht naar een manier om dit toch te kunnen instrueren.

Gelukkig heeft één van onze Zuiderburen in België de moeite genomen om een instructieve website te maken.
Door hiernaar te verwijzen, hopen we de werking van een zwachtel tot zijn recht te laten komen en door het gebruik van de juiste techniek de onderliggende klachten ook sneller te kunnen laten verminderen.

Ga naar onderstaande link en zoek het betreffende lichaamsdeel op dat gezwachteld moet worden. Hou daarbij rekening dat in veel gevallen een ander de zwachtel zal moeten aanbrengen en dat dit niet in alle gevallen zelf gedaan kan worden!

Veel succes!

Link: verbandtechnieken

Secretariaat