" A r b o z o r g   d i e   w e r k t ! "
 

Zoeken

    

ZZP-er welkom bij SMSbv

De zzp-er is welkom bij SMSbv! De Commissie Arbeidsomstandigheden van de SER publiceerde vrijdag 5 september 2014 haar definitieve visie over de toekomst van de arbeidsgerelateerde zorg.

Daaruit blijkt dat enerzijds gehecht wordt aan het behoud van expertise van de professionals (bedrijfsarts) en wordt het belang onderschreven van arbeidsgerelateerde zorg. Anderzijds onderkent de SER-commissie belangrijke knelpunten uit de sector.


Belangrijk knelpunt is het feit dat zzp-ers momenteel geen toegang lijken te hebben tot een geregistreerd bedrijfsarts. Er is althans geen wettelijke basis voor zo'n toegang. Maar is het dan nodig dat Den Haag de zelfstandige moet betuttelen en (preventieve) zorg oplegt? Een zelfstandig ondernemer regels zijn financiën, zijn verzekeringen, etc. Waarom niet ook bedrijfsgeneeskundige zorg? Daarbij valt te denken aan het preventiespreekuur, een werkplekonderzoek of begeleiding tijdens ziekte met rapportage zoals bij de Wet Verbetering Poortwachter.

Dat ook door een zzp-er betaald moet worden voor de diensten, gelijk een onderneming met personeel, mag een zzp-er toch niet tegenhouden om kwalitatieve zorg in te kopen voor zichzelf!?

Bij SMSbv heeft ook een zzp-er toegang tot kwalitatief hoogwaardige zorg, begeleiding en consultancy!

Wilt u meer weten?

Neem contact op met ons secretariaat:

046-43 61 333

Gerelateerd

- ZZP-er & Bedrijfsarts

 

 

Secretariaat