" A r b o z o r g   d i e   w e r k t ! "
 

Arbo

Zoeken

    

Het Nieuwe Werken (HNW)

Het Nieuwe Werken (HNW) groeit snel. De gedachte dat niet alles op kantoor hoeft te gebeuren, maar dat veel communicatief en administratief werk ook thuis kan.

Hiermee wordt mobiel werken steeds normaler en het vituele kantoor steeds drukker. Waar een internetverbinding is kunnen medewerkers werken. Dat scheelt files, reistijd en kantoorruimte. De flexibiliteit van Het Nieuwe WErken maakt veel mensen enthousiast. Maar veranderingen op de werkvloer vragen om medewerking van werkgevers en werknemers.

Werknemers zullen meer zelfregie en eigen initiatief moeten tonen. En iedereen moet kunnen omgaan met het virtuele kantoor. Het Nieuwe Werken kan ver gaan: Baliewerk kan zelfs vervangen worden door een beeldscherm met camera! Maar is iedereen hier klaar voor?

Werknemers ervaren Het Nieuwe Werken over het algemeen erg positief vanwege de flexibiliteit. Zo raakt 73% meer gemotiveerd door de grotere zelfstandigheid.

De website van Het Nieuwe Werken bevat veel handige informatie zoals achtergrondartikelen, blogs, video's, nuttige links en dossiers. Ook kunnen er whitepapers worden gedownload. Zoals "meer werk verzetten zonder meer te werken", over het inzetten van vaardigheden en kennis. Of juist de invloed van virtuele communicatie op de teamprestatie. Want kan virtuele communicatie wel dezelfde teamcohesie opleveren als één op één  communicatie?

Alles over Het Nieuwe Werken op één website:
www.overhetnieuwewerken.nlBron: Arbo Magazine

Secretariaat