" A r b o z o r g   d i e   w e r k t ! "
 

Arbo

Zoeken

    

ICE (In Case of Emergency)

De medewerkers van ambulance diensten maken steeds vaker mee dat een patient wel een mobieltje bij ICE Imagezich heeft, maar dat ze de hele GSM moeten doorspitten om het telefoonnummer te vinden van ouder, partner of familie. In het landelijk overleg is dit probleem besproken en de oplossing is de zogenaamde ICE code.

ICE adres in uw mobiele telefoon

ICE (In Case of Emergency) is een initiatief dat is begonnen in Groot-Brittannië om bezitters van een mobiele telefoon er toe te bewegen om telefoonnummers (en adressen) in het telefoonboek van hun telefoontoestel onder de naam ICE op te slaan, die hulpverleners direct kunnen bellen als de eigenaar in een ongeluk betrokken raakt. Daarmee kan men voorkomen dat hulpverleners kostbare tijd verliezen met het identificeren van slachtoffers, met het zoeken met wie er contact moet worden opgenomen indien iemand ernstig gewond is en er niet met het slachtoffer gecommuniceerd kan worden, of met het inwinnen van essentiële medische informatie.

Wij stellen voor dat iedereen in zijn GSM een adres creëert onder de naam "ICE" (= In Case of Emergency).
Onder deze naam slaat u het telefoonnummer op van de persoon met wie contact moet worden opgenomen in geval van nood.

"ICE" IS ONDERTUSSEN AL INTERNATIONAAL ERKEND ALS AFKORTING!


Vanaf nu weten de politie, de ambulanciers, de dokter, enz... steeds met wie ze contact moeten opnemen. Indien u verschillende nummers wil opslaan, maak dan gebruik van de namen ICE1, ICE2, ICE3, etc.
Het is gemakkelijk te realiseren, kost niets en kan zeker een verschil maken als het snel moet gaan.

Creëer nu meteen een ICE-adres met telefoonnummer in uw GSM en informeer zoveel mogelijk personen over dit initiatief.

Dan pas zal deze naam bekend en gebruikt worden.

Overigens is dit ook een goed idee om binnen uw bedrijf door te voeren, zodat bedrijfshulpverleners (BHV-ers) hier ook gebruik van kunnen maken.

Secretariaat