" A r b o z o r g   d i e   w e r k t ! "
 

Medische keuringen

Zoeken

    

BTW-Tarief keuringen

Sinds 1 januari 2008 zijn de rijbewijskeuringen belast geworden met het hoge BTW-tarief van 19 procent. Naar aanleiding van het 'lenteakkoord' is per 1 oktober 2012 het BTW-tarief verhoogd naar 21 procent. 


Het hoge BTW-tarief is per 1 oktober 2012 van 19 naar 21 procent gegaan.  
Het hoge belastingtarief is van toepassing op alle diensten van arbodiensten/bedrijfsartsen die NIET te maken hebben met medische diensten met het doel het beschermen, in stand houden of herstellen van de gezondheid van individuele werknemers. Deze diensten zijn namelijk (nog) wél vrijgesteld van BTW.

De meeste medische keuringen, administratieve taken en advies is zodoende belast met het hoge BTW-tarief. Het lenteakkoord van 2012 heeft dus direct invloed gehad op de tarieven van keuringen. Dus ook op de rijbewijskeuringen!

Met de invoering van de BTW in 2008, heeft SMS bv gekozen om de kostenverhoging op de rijbewijskeuringen van 19% BTW voor haar eigen rekening te nemen. Dit is dus NIET doorbelast naar de keurling.

Ook met de verhoging van de BTW per 21 oktober 2012 naar 21% heeft SMS bv na onderzoek naar de effecten van deze maatregel, besloten om ook deze verhoging voor eigen rekening te nemen.

U betaalt dus hetzelfde tarief, echter nu inclusief BTW. 

30-05-2012 | Zie ook BTW-Tarief en BusinessCompleet.nl

Secretariaat